De autoimport top 10 van 2021 - Welke auto staat op #1 ??
Home » De autoimport top 10 van 2021

De autoimport top 10 van 2021

door DailyBase.nl

Dat autoimport populair is hebben we de afgelopen weken in de krant kunnen lezen. In het eerste half jaar is de autoimport enorm gestegen. In de periode januari tot en met juni 2020 werden er dik 79 duizend auto’s geïmporteerd, in dezelfde periode van dit jaar is dat aantal gestegen tot bijna 143 duizend exemplaren. Een ongekende stijging van maar liefst 80%.

Het moment om voor te kijken welke auto’s er naar Nederland geïmporteerd worden. We hebben contact opgenomen met MrWheelson, een start-up die zich heeft gespecialiseerd in het online kopen van een auto uit het buitenland.

Aan het woord Bas Oude Luttikhuis van MrWheelson autoimport: “Deze stijging wordt enerzijds veroorzaakt door de terugval in de autoverkopen en de problemen bij de RDW in 2020, anderzijds door het tekort aan gebruikte auto’s in Nederland dit jaar.”

Top 10 importauto’s

We hebben MrWheelson gevraagd welke auto’s populair zijn dit jaar en waarom juist dit model veel wordt geïmporteerd: 

  • Peugeot e-208

De populariteit van de elektrische uitvoering van de Peugeot 208 is met name te verklaren uit de aantrekkelijke prijs. Dit model is net nieuw op de markt en nu al door een voordelige BAFA-subsidie met een hoge korting te importeren uit met name Duitsland.

  • Hyundai Kona Electric

Deze SUV combineert zijn stoere looks met een hoge instap en indrukwekkende techniek. De Kona met de 64 kW accu haalt volgens de WLTP-meetmethode een afstand van 484 kilometer. De import van de elektrische Kona is ook erg aantrekkelijk dankzij de BAFA-subsidie.

  • Ford Kuga Hybrid

Eind 2020 werd de stoere Kuga met plug-in hybride techniek op de markt gebracht. Deze combineert een 152 pk sterke 2.5i benzinemotor met een 130 pk sterke elektromotor. Het elektrisch bereik is zo’n 56 km. Ook deze Kuga is door de BAFA-regeling erg voordelig om te importeren.

  • Volkswagen Tiguan

De top drie bestaat uit elektrische en plug-in hybride varianten, de Tiguan is populair in de benzine en diesel variant. De reden op een Tiguan te importeren is dat deze in het buitenland vaak voordeliger zijn en completer zijn uitgerust. Sportief R-Line pakket? Geen probleem. Panoramadak? Voldoende keuze bij import. 

  • Mercedes-Benz C-Klasse

De C klasse is al bijna dertig jaar op de markt en heeft zijn succes te danken aan het flinke aantal carrosserie- (estate, limousine, Coupe en Cabrio) en brandstofvarianten (benzine, diesel, hybride benzine, hybride diesel). De uitvoeringen met AMG-pakket zijn favoriet.

  • BMW 5 Serie

Begin jaren ’70 werden de eerste 5 series op de markt gebracht, en nog steeds scoort deze sportieve zakenauto flinke verkoopcijfers. Hij is leverbaar als sedan en als touring. Populair om te importeren is de hybride 530 e uitvoering en als optie doet het M-pakket het goed.

  • Audi e-tron

In de wereld van de luxe elektrische SUV’s is het Audi die hoge ogen gooit met de e-Tron. Deze is leverbaar met leuke hightech opties zoals de virtuele buitenspiegels. De e-Tron is erg interessant om te importeren vanwege de vaak gunstige fiscale waarde bij import.

  • Cupra Formentor

In 2018 besloot Seat om Cupra als apart merk te gaan voeren. De Formentor is het eerste model dat niet als Seat op de markt is gebracht. De populariteit zorgt voor lange levertijden, behalve als je hem vanuit het buitenland importeert. De e-HYBRID uitvoering doet het door de BAFA-premie in Duitsland erg goed.

  • Land Rover Range Rover Evoque

Op jaarbasis is het aantal nieuw verkochte Range Rover Evoque’s slechts 350 stuks, dit is absoluut niet voldoende om aan de vraag naar gebruikt Evoque’s te voldoen. Dat is de reden dat ruim 43% van de Evoque’s op Nederlands kenteken zijn geïmporteerd. De hybride P300e is op dit moment erg populair.

  • Citroen C5 Aircross

Het succes van de autoimport van de Citroën C5 Aircross, maar bijvoorbeeld ook van de Peugeot 5008, wordt veroorzaakt door het feit dat veel uitvoeringen van deze types niet of amper door de Nederlandse importeurs op de markt zijn gebracht. Jong gebruikt vinden ze inmiddels goed hun weg naar de Nederlandse kopers.

BAFA-subsidie

De term BAFA is een paar keer gevallen, we vroegen Bas van MrWheelson wat dit inhoudt “De auto-industrie is erg belangrijk voor de Duitse economie. Om de terugval door Covid19 op te vangen en tegelijkertijd de transitie naar elektrisch rijden te stimuleren heeft de Duitse overheid een BAFA-subsidie geïntroduceerd.

Bij de registratie van een elektrisch of plug-in hybride auto ontvangt de Duitse koper een eenmalige subsidie van € 6.250 tot € 9.000. Na een periode van 6 maanden mag de auto vervolgens met behoud van deze subsidie naar Nederland geïmporteerd worden”.


Check ook: De nieuwe auto van Joel Beukers; een dikke Mercedes G63 AMG 6×6!

Meer sterk spul